Matthew Santos for president

Jimmy Smits with Barack Obama in September 2005

Eftersom jag slaviskt följde TV-serien Vita huset och faktiskt blev genuint lycklig när det till slut visade sig att Matthew Santos vann presidentvalet i serien, blir jag nu lika lycklig när jag läser i
The Guardian att manusförfattarna baserade figuren på den unge Barack Obama, som då ännu inte blivit guvernör i Illinois.

I serien börjar Santos som outsidern som ställer upp mot den berömda kandidaten som stått vid den populäre demokratiske presidentens sida. Det finns tvivel rörande hans brist på erfarenhet och hans förmåga att övertyga folk om att stödja en icke-vit kandidat. Men hans retoriska förmåga, hans energi och löftet om något nytt i amerikansk politik, gör att han äter upp det försprång som hans från början övermäktiga motståndare haft. På alla punkter har detta kommit att stämma på Barack Obama.  
Och TV-seriens Arnold Vinick är ju inte heller helt olik John McCain. Så, folks, det verkar som om valet redan är avgjort, och det för flera år sedan. Låt oss hoppas att verkligheten kommer att imitera dikten.


Kommentarer:
Postat av: Martin

Först vill jag se Barack undvika kulorna och ersätta de banala substanserna olja, blod och tårar med svett, visdom och vilja. För det måste ske nu, det är mycket som står på spel. Allt, som Bokaj skulle säga. Låt oss hoppas...2008-06-19 @ 16:29:30
Postat av: modern

Tänk om Vita Huset-författarna kunde skriva en uppföljning också där kriget i Irak tar slut och Barack överlever sitt presidentskap och avskaffar hela USA-imperialismen och världen blir en bättre plats att leva i...och allt sedan blir som i sagan.

Lycka till på din färd!

2008-06-20 @ 08:53:42
Postat av: Martin

Tack, det ska bli kul; har just provianterat och införskaffat karta. Johan anländer i morgon med skoskav men med nya inläggssulor. På måndag vid middagstid hoppas vi kunna stå på toppen av Monte Perdido och dansa i armkrok och vifta med Gileosflaggor.

2008-06-20 @ 15:50:05
Postat av: Johan

Martin: ja, det var nära att vi fick vifta med flaggorna tillsammans på toppen... :)Jakob: glöm inte bort fotbollen, ditt lag spelar ikväll!

Postat av: Oskar

"...som då ännu inte blivit guvernör i Illinois"Heja

2008-07-04 @ 00:06:07
URL: http://www.lidaker.se/ankdammen
Postat av: Jakob

...senator forstas, ska det vara sa klart! Tack oskar for papekandet.

Jag ar pa resa i USA for tillfallet sa jag har svart att uppdatera bloggen, men... i will be back!

2008-07-05 @ 20:55:11
Postat av: Johan

Glöm inte Matthew Santos prestation i "Lagens änglar ", mitt dåvarande favoritprogram!

2008-07-09 @ 15:28:50
URL: http://www.mutant.info.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback