Mode

Det allra mest avskydda, föraktade och bespottade, det är en människa som inte följer det rådande modet. Det går bättre att vara till exempel tvångsneurotiker eller misantrop, det kan till och med ses som ganska positivt, så länge man klär sig enligt Ebba von Sydows regler.

Kommentarer:
Postat av: PoMoQueer

Ebba von Sydow är journalistikens senaste utveckling. Med en bildbyline så stor att texten som åtföljde den verkade som ointressant klotter gav hon journalisterna nytt mod.

Det är skribenten som gäller. Hennes affärsidé var att "skapa en tydlig avsändare" i Expressenbilagan. Så att folk kände igen sig och inte blev förvirrade.

Ebba von Sydow var så tydlig att hon befordrades till Veckorevyn och har nu tagit över denna tidning. Har inte avsändaren blivit lite suddig på köpet?? Vems röst hör man i Veckorevyn?

Journalister förväntas förmedla nyheter - inte skapa sig själva genom det som förmedlas.

Något har gått snett när avsändaren är tydligare än budskapet!

2005-10-19 @ 22:26:26
Postat av: viktor

Tack! Tycker verkligen om ditt sätt att förklara Ebba von sydow. Jag anser att media verkar utforma sig som en sex and the city serie. Nu ska stilen synas, sex med flest killar och ha ett bra betalt jobb och skriva artiklar folk skiter i. Fan vart har vi den riktiga journalistiken.

2005-10-20 @ 11:13:50
Postat av: Mattias

Nej! Så är det inte. Den mest bespottade, föraktade och avskydda människan är just Ebba von Sydow själv.

2005-10-20 @ 21:00:49
Postat av: Elin

uppenbarligen!

2005-10-21 @ 00:40:30
Postat av: Olofmartin

Och just det gör henne, trots allt, lite intressant. Som fenomen eller roll. Även om jag personligen inte har något till övers för det hon skriver.

Postat av: Jakob

Ebba von Sydow som fenomen: intressant, ja, men också förödande. Ungefär som Tony Blair.

2005-10-21 @ 09:28:05
URL: http://childejakob.blogg.se
Postat av: Jonte Bergh

Att vara outsider! Är det att klanka ner på det som är enklast att klanka ner på? Att ständigt stå på kvasibarrikaderna och hojta mot vissa tonåringars modefixering och dokusåpaälskande? Lite omoget för alla över tjugo, tycker jag. Det finns annat. Läs inte Ebba då, om det är så hemskt! Om ni vill förändra, gör något mer konstruktivt än att attackera det som är uppenbart för merparten av befolkningen, uppenbart även för dom som inte lyssnar på Smiths eller läser Baudelaire. Jag läser kvällstidningar, sporten, insändarna, kulturen och de givande reportage som faktiskt finns. Jag tycker om kvällstidningar, delvis, precis som resten av livet. Nej, jag klär mej inte efter något särskilt mode. Ja, jag har också misslyckade universitetsstudier. Ja, jag är också författare, även om jag inte är POET. Ebba är inte journalist, hon är en del av det kapitalistiska samhälle som vi lever i. Skjut henne! Men det ändrar ingenting. Det finns annat.

2005-11-08 @ 16:47:37
Postat av: Jakob

Repliker på detta:
Hej Jonte Bergh.
Att vara outsider är inte att klanka ner på det som är enklast att klanka ner på. Det är att vara kverulant. Jag är omogen för att vara över tjugo, det vet jag mycket väl. Jag är så omogen att jag fortfarande hoppas kunna vara med om att förändra sjuka saker i samhället, i media och inom konst och litteratur.
Jag läser också kvällstidningar (Aftonbladet), Sporten, insändarna, kulturen och de givande reportage som finns. Jag tycker om Aftonbladet till stora delar (även om jag är väldigt kritisk till andra delar av den, t ex bilagan Klick!), däremot gillar jag inte GT (Expressen). Jag har inte misslyckade universitetsstudier, men har som journalist utbildat mig för en misslyckad arbetsmarknad. Jag tänker inte skjuta Ebba, men irriteras av hennes ställning som nån sorts modeikon och skriver därför ett inlägg om det på min blogg. Jag vet att det finns annat.
Att kritisera en företeelse på sin egen (osponsrade) blogg verkar ju vara fel, enligt dig. Var, när och hur får man egentligen göra sin röst hörd, tycker du?

2005-11-09 @ 17:19:10
URL: http://www.ryskahuset.tk
Postat av: Jakob

Det är ju för övrigt väldigt enkelt att klanka ner på en bloggare, det har vi sett här tidigare. man behöver inte vara en outsider för det. Särskilt enkelt är det att klanka ner på en bloggare om man är anonym. Därför är jag tacksam över att Jonas Bergh bemödar sig med att skriva sitt namn.

2005-11-09 @ 17:21:01
URL: http://www.ryskahuset.tk
Postat av: jonte bergh

Glöm inte att jag är på din sida. Jag tycker bara att man ska ödsla sitt krut på där det träffar. Köp inte bilagan. Dessutom skriver ju inte Ebba i AB, så hur har du kunnat läsa henne. Humor. Jag skriver sällan inlägg. Jag tycker att du är beundrandsvärd. Jag är trettiosex år och minst lika omogen som du. Allt är inte debatter. Anledningen till att jag inte sysslar så mycket med internet är att man inte kan prata, inte höra nyanser. 040- 15 21 61. Så modig är jag, och folkskygg. Kämpa på. Jag tycker att dina dikter skriker. Det vill säga: Bra.

2005-11-09 @ 23:38:52
Postat av: Jakob

Jonas: Tack för det! Jag menar inget ont jag heller.
Nej, jag förstår vad du menar, Internet har sina nackdelar vad gäller att diskutera, men icke desto mindre tycker jag bloggen är ett oöverträffat verktyg för att ventilera saker som man funderar på - det finns ju ingen gräns för vem man kan nå. Men jag håller ändå inte med dig riktigt om att man ska undvika att kritisera en företeelse som man ogillar, dvs låta bli att ödsla sitt krut på Ebba von Sydow.
Ebba har ju slutat på Expressen nu, men hon skriver fortfarande sin sponsrade blogg som jag ibland läser (orsaken till att jag läser den är väl att jag vill hålla lite koll på en företeelse, ett varumärke som det ju faktiskt rör sig om, som blivit så upphaussat som Ebba von Sydow). Och hon är sannerligen en stor maktfaktor. Jag blir förbluffad över hur många som faktiskt lydde hennes påbud om att skaffa höga bruna vardagsstövlar i september, och som fortfarande klampar omkring i dem - från min utsiktspunkt på Café Slurk vid Redbergsplatsen härom dagen var det fler som hade såna stövlar än som inte hade det. Majoriteten kvinnor gick omkring i nästan exakt samma fotplagg. Och då känns det som det är något sjukt med hela fenomenet...

2005-11-10 @ 11:44:46
URL: http://www.ryskahuset.tk

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback